Bavlna nebo softshell? V čem se liší a jaké jsou jejich výhody?

Psí obojky a vodítka jsou pro psy nezbytnou výbavou, kterou využijeme nejen pro bezpečné procházky, ale také pro trénink a výchovu. Na trhu existuje mnoho druhů obojků a vodítek, takže je důležité si vybrat takové, které nejen splní svůj účel, ale také budou pro psa pohodlné a bezpečné.

Jedním z důležitých kritérií při výběru, by měl být správný materiál. Výběr materiálu pro psí obojky je důležitý nejen z estetických důvodů, ale také z hlediska funkčnosti a pohodlí. Mezi nejpoužívanější materiály patří bavlna a softshell. V tomto článku se zaměříme na jejich porovnání při výrobě psích obojků.

Jaké jsou tedy mezi softshellem a bavlnou rozdíly?

Softshell je velmi oblíbený materiál pro outdoorové oblečení a doplňky a to včetně psích obojků. Jedná se o lehký, pružný a voděodolný materiál, který dobře odvádí vlhkost a udržuje tělo psa suché. Díky své pružnosti se snadno přizpůsobí psímu krku a nedráždí ani nepřetíná srst. Softshell také velmi dobře odolává otěru a oděru, což je výhodou pro aktivní psy, kteří často běhají a skáčou.

Bavlna je na druhé straně dnes již méně oblíbená, ale stále se používá kvůli své měkkosti a příjemnému pocitu na kůži psa. Bavlna se však méně hodí pro každodenní psí aktivity a to zejména kvůli pohlcování vlhkosti a následnému pomalému schnutí. Bavlněné psí obojky také mohou být náchylnější k otěru a rychlejšímu opotřebení.

Celkově lze tedy říci, že softshell je lepším materiálem pro psí obojky, pokud hledáte pro každodenní využití například i během outdoorových aktivit.

Je však důležité mít na paměti, že kvalita softshellu a bavlny se může lišit v závislosti na konkrétním výrobci a dodavateli. Pro naše produkty vybíráme jen ty nejkvalitnější materiály, díky kterým je výsledný obojek odolný, velmi lehký a příjemný na dotek.

 

Zpět do obchodu