Jak vybrat správnou velikost obojku?

Také tak trochu tápete v tom, jakou velikost obojku objednat a hlavně jak změřit obvod krku u pejska?

V poslední době se nám množí případy, kdy zákazníci špatně změří obvod krku psa a obojek mu nesedí. V takovém případě obojek rádi vyměníme za správnou velikost, ale už s tím vznikají komplikace jako je váš náklad na dopravu a obalový materiál a také časově prodleva v tom, než obojek přijde zpátky k nám a než vám přijde nová velikost. Proto jsme pro vás přichystali pár rad, jak správnou velikost vybrat. 

 

Klasické obojky s přezkou

Jak změřit velikost?

Obvod krku měřte krejčovským metrem na největším místě, těsně před hrudníkem (b). Dostanete velikost, ke které připočítejte cca 3 cm. Obojek by měl být totiž volný tak, aby se pod něj daly vsunout dva prsty.

Ps (1)

Pokud má pejsek obvod krku blízko horní hranice velikosti, vyberte mu vždy větší obojek. Nestane se tak nikdy, že by ho škrtil. Pokud vybíráte klasický obojek s dírkami, u kterého je uváděna celková délka, vybírejte obojek tak, že k naměřené délce obvodu psa připočtěte cca 7 cm.


obojky

 

Tabulka našich velikostí

Tabulka velikostí 2024
 

 

Nezapoměňte se podívat na naší nabídku obojků

Polostahovací obojky

Délku polostahovacího obojku je nutné změřit od krku přes uši (a), aby jste obojek zvládli pejskovi přetáhnout přes hlavu. Narozdíl od plně stahovacího obojku psa neškrtí a utahuje se pouze v případě, že pes zatáhne.

Ps

 
 
Zpět do obchodu